Після виборів може бути антипрезидентська більшість у парламенті — Бала

Після виборів може бути антипрезидентська більшість у парламенті — Бала

Після виборів може бути антипрезидентська більшість у парламенті, переконаний директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

Ведучий:

Юрій Табаченко

"Чому чинний президент досі не зареєструвався в кандидати на пост президента України? Це залежить від того, яку тактику вибрала його команда. Можливо, це пов’язано з тим, що як тільки зареєструється кандидат, будь-які його дії потребують звіту, включаючи і певні затратні частини. Я думаю, що основні конкуренти і фаворити цієї передвиборчої кампанії саме тому і не поспішали реєструватися. Я думаю, що залишилось тільки висунутися Петру Порошенку, і основні фаворити вступлять в передвиборчу кампанію," — зазначив Віталій Бала.

Він зауважив, що було дуже багато зовнішньої реклами.

"З цього приводу навіть висловлювався міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, що ніби цим вони порушують, хоча насправді, я думаю, що це не зовсім так. Коли ця реклама була розвішана, вона не закликала голосувати як за кандидата в президенти. Крім того, вони це робили тоді, коли ще навіть не подавали документи", — сказав Бала.

Віталій Бала прокоментував заяву Святослава Вакарчука про те, що він в ділі, що він в політиці.

"Як на мене, то він занадто довго затягнув паузу. І навіть якщо б він зареєструвався, я не бачу в цьому ніякого сенсу, тому що претендувати на серйозний результат, першу трійку чи п’ятірку, йому буде дуже важко. Тому що, щоб провести виборчу кампанію, потрібно мати розгалужену структуру. Він продовжує тримати інтригу. Єдине, що він може зараз зробити і це було б доречно, якби він публічно висловився в підтримку якогось кандидата. Це могло б цьому кандидату додати якихось відсотків", — зауважив Бала.

Віталій Бала не виключає, що після виборів може бути антипрезидентська більшість у парламенті.

"Хто б не виграв президентські вибори, йому буде набагато складніше, ніж зараз діючому президенту чи попереднім президентам, бо кінцева конфігурація української влади буде зрозуміла тільки після парламентських виборів. Я не виключаю того, що може бути антипрезидентська більшість у парламенті", — додав він.

Нагадаємо, 25 січня Центральна виборча комісія зареєструвала ще 6 кандидатів на пост президента України.Таким чином, на сьогодні зареєстровано 19 кандидатів.

Як повідомлялося раніше, станом на 22 січня було зареєстровано 13 кандидатів у президенти.

Прослухати повну версію.