Ощадбанк виграв черговий суд у справі "Креативу" на майже $140 мільйонів

Ощадбанк виграв черговий суд у справі "Креативу" на майже $140 мільйонів

Ощадбанк виграв черговий суд у справі компанії "Креатив" на суму 116 мільйонів доларів і 569 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

"21 січня 2019 року рішенням Ленінського районного суду міста Кропивницького повністю задоволено позовні вимоги банку до Березкіна М.С. та Давидова Ю.Г. (поручителі за зобов’язаннями ПрАТ "Креатив") про стягнення з відповідачів заборгованості ПрАТ "Креатив" за договором кредитної лінії №10 від 09.10.2009 у розмірі 116 мільйонів доларів США та 569 мільйонів гривень", — йдеться у повідомленні.

Починаючи з 2015 року Ощадбанк проводить активну претензійно-позовну роботу з повернення боргів групи компаній "Креатив". Всі сформульовані банком вимоги щодо вказаних поручителів наразі задоволені у повному обсязі.

Таким чином, на користь Ощадбанку ухвалено 4 судові рішення про стягнення з Максима Березкіна та Юрія Давидова заборгованості ПрАТ "Креатив" і ТОВ "Креатив Агро" за всіма кредитними договорами, укладеними з банком. Загальна сума присуджених до стягнення коштів за всіма судовими рішеннями – 328 мільйонів доларів США, 12 мільйонів євро, 824 мільйони гривень з Максима Березкіна та 306 мільйонів доларів США, 12 мільйонів євро, 716 мільйонів гривень з Юрія Давидова Ощадбанк і надалі вживатиме дієвих заходів з примусового повернення заборгованості групи компаній "Креатив".

Як повідомлялося, за розкрадання коштів "Ощадбанку" було викрито низку посадовців, серед яких був син нардепа Станіслава Березкіна Максим, який обіймав посаду голови наглядової ради групи "Креатив".

За словами керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, "досудовим слідством встановлено, що протягом вересня 2013 – січня 2014 років бенефіціарні власники групи "Креатив", діючи за попередньою змовою з службовими особами ПрАТ "Креатив", службовими особами АТ "Ощадбанк", ТОВ "ЗМЖ", працівниками ПАТ "Креатив Груп" і ТОВ "Кредитне Брокерське Агентство", заволоділи грошовими коштами, отриманими ПрАТ "Креатив" в АТ "Ощадбанк" за договором кредитної лінії в сумі 20 млн. дол. США, що на момент вчинення злочину складало 160 млн. грн".

Пізніше за Максима Березкіна та ще шістьох осіб у справі "Ощадбанку" було внесено застави.