З незаконним видобутком піску неможливо щось зробити, лише привернути увагу — Бочкала

З незаконним видобутком піску неможливо щось зробити, лише привернути увагу — Бочкала

З незаконним видобутком піску неможливо щось зробити, окрім привернення уваги, переконаний координатор Громадської організації "Стоп корупції" Роман Бочкала. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведучий:

Роман Коляда

"Є купа справ щодо незаконного видобутку піску, але жодна не доведена до кінця. Поліція накладає арешт на техніку, якою здійснюється видобуток. Далі прокуратура йде до суду, аби визначити, хто буде цю техніку зберігати поки вона під час слідства заарештована. Суд чомусь в 99% випадків передає її на відповідальне зберігання саме зловмисникам, тим компаніям, які власне займаються цією кримінальною діяльністю", — зазначив Роман Бочкала.

Координатор ГО "Стоп корупції" наголосив, що фактично з незаконним видобутком піску неможливо щось зробити, окрім привернення уваги, поки суди будуть корумповані.

"Фактично з цим неможливо щось зробити, поки суди будуть корумповані. Все, що лишається, аби цьому протидіяти — це лише привертати медійну увагу до цього, увагу громадськості, і лише тоді, коли відбуваються якісь такі обговорення, коли ця тема стає загальновідомою, тоді вже починаються якісь рухи, аби цю діяльність припиняти", — зазначив Бочкала.

Нагадаємо, 24 січня у місті Києві на Видубичах було скоєно напад на знімальну групу "Стоп корупції".

Як повідомляв Роман Бочкала, на Видубичах найбільша в столиці незаконна точка видобутку піску. Її річний обсяг — 100 мільйонів гривень. Ця земля була в оренді у компанії "Мостобуд". Київрада розірвала його на останній сесії 2018 року. Але пісчані нелегали продовжують працювати.

Прослухати повну версію.