Композитор Лисенко: програма "Шампанські очі" — це реалізація мрії Кузьми

Композитор Лисенко: програма "Шампанські очі" — це реалізація мрії Кузьми

Концертна програма "Шампанські очі" — це реалізація мрії Андрія Кузьменка. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розповів диригент-постановник Микола Лисенко.

Ведуча:

Галина Бабій

"Мрія виступити з оркестром була і в мене, і в Андрія. Ця мрія зріла, йшла до своєї реалізації. Мені здається, що ця програма — це реалізація двох мрій, і головною мрією є, звісно, мрія Андрія Кузьменка. Його музика — це цілий космос окремої людини, яка підкорила мільйони сердець. Це не просто набір популярних тем, класних текстів, які пам’ятають фанати. Тому я вважаю, що вона має існувати в різних вимірах, й у вимірі симфонічного оркестру також", — зазначив Микола Лисенко.

Диригент-постановник розповів, які твори взято до програми.

"До програми ми взяли від початку, від ранніх композицій і до наших днів. Його внутрішня енергетика залишалась, напевно, досить константною. Є кілька композицій, рання і пізня, що зведені в одну, які доводять, що його внутрішнє зерно залишалось незмінним", — сказав він.

 

Микола Лисенко зауважив, що успіх цього проекту полягає в тому, що все зроблено з благословення родини Кузьми.

"Як на мене, головними натхненниками є сам Андрій та його родина. Успіх цього проекту в тому, що все зроблено з благословення його родини. Коли ми граємо цей концерт, ми відчуваємо, що Андрій з нами. Це дивовижне відчуття", — додав Лисенко.

Читайте також — "Він все видаляв. А це чомусь залишилося…": Скрябін випустив нову пісню з вокалом Кузьми

Пісні Андрія Кузьменка отримали нове звучання в концертній програмі "Шампанські очі". Цю програму, диригентом-постановником якої є Микола Лисенко, представить Державний естрадно-симфонічний оркестр України. Зокрема, 3 лютого в Києві відбудеться концерт оркестру з цією програмою.

Прослухати повну версію. 

На фото — Андрій Кузьменко, Джерело — kuda.poltava.ua