Фронтвумен гурту "YEYO": ми хочемо зробити українську пісню дуже сучасною

Фронтвумен гурту "YEYO": ми хочемо зробити українську пісню дуже сучасною

У київському клубі "Mezzanine" завтра 25 січня виступить гурт "YEYO" з концертом "Для своїх". Про це в ефірі UA:Радіо Культура в програмі "Музична афіша" його учасниця Катерина Офліян розповіла про  творчість гурту та програму концерту.

Ведуча:

Катерина Гончарук

Кого чекаєте на своєму концерті?

— Чекаємо друзів, наших слухачів. Дуже давно не грали у Києві, десь два роки. За цей період доволі часто писали слухачі, що вони дуже хочуть концерт. Вирішили, що треба зустрітися в Києві і зіграти для своїх прихильніків нашу музику.

На сцену з вами вийдуть і ваші друзі музиканти?

— Це досить експерементальний момент. Ми домовилися з нашим другом Стасом Корольовим з гурту "YUKO", який зараз розриває всі майданчики в Україні і Іриною Кульшенко з гурту "Panivalkova". Ми співпадаємо і музично, і емоційно, тому вирішили зіграти разом. На мою думку це буде дуже цікаво. Ми домовилися, що головне відчути кайф і поділитися ним з людьми. 

В програмі будуть лише знані хіти чи можливо і якісь новинки?

Нового не буде багато, але так, буде сюрприз. Не хочу зараз відкривати усі карти, але скажу, що це не зовсім наша пісня, ми її переробили. 

Наперододні Нового року ваш гурт на сторінці у Фейсбук підбивав підсумки і ви написали, що стали закритішими. Що це означає?

— Цей рік був роком невеличких розчарувань у нашому середовищі. Ми чекали більшого фідбеку та уваги, але зрозуміли, що або ми ще не готові до широкої публіки, або вона не готова до нас. Тому гурт вибрав шлях трохи закритися, щоб набратися сили. В нас немає мети стати дуже поширеними, але є мета зберегти внутрішнє ядро і зберегти себе як музикантів. 

Чим для вас є українська мова і пісня? 

— Я обожнюю писати українською, колись ще у школі моя вчителька відкрила всю красу української пісні та лірики. Ми хочемо зробити українську пісню дуже сучасною. В ній має бути сучасна мова. Українська пісня має бути про урбаністику, каву, живий хіпстерський Київ, про кожного з нас. Відчуваю цю відповідальність і хочу, щоб ця мова була жива.

Чи важливо для вашої команди рухатися в одному напрямку?

— Обов'язково. Якщо це колись зникне, то зникне і цей склад. Ми зараз як одна людина і це дуже важливо. 

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ сторінка гурту "YEYO"