Хівренко: ще четверо кандидатів у президенти подали документи до ЦВК

Хівренко: ще четверо кандидатів у президенти подали документи до ЦВК

Ще четверо політиків подали документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації їх кандидатами у президенти.

Про це в коментарі для Українського радіо повідомив речник ЦВК Костянтин Хівренко.

За його словами, подали документи лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, депутат-мажоритарник Дмитро Добродомов, екс-спікер Верховної Ради Олександр Мороз та заступник голови партії ВО "Свобода", депутат Львівської облради Руслан Кошулинський.

Загалом до ЦВК подали документи 30 кандидатів у президенти, розповів  Хівренко.

Нагадаємо, станом на 22 січня у ЦВК було зареєстровано 13 кандидатів у президенти: Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Валентин Наливайченко, Андрій Садовий, Віталій Скоцик, Анатолій Гриценко, Віталій Купрій, Євген Мураєв, Геннадій Балашов, Ольга Богомолець, Олександр Шевченко, Роман Насіров і Юрій Бойко.

Читайте також — Вибори президента: голова КВУ пропонує збільшити заставу до 10 мільйонів гривень

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу з 31 грудня 2018 року,  офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня. Реєстрація кандидатів закінчується 9 лютого.

Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Згідно з чинним законодавством, кандидати в президенти повинні внести заставу в розмірі 2,5 млн грн. Грошова застава повертається у випадку, якщо кандидата визнано обраним президентом України або включено до виборчого бюлетеня для повторного голосування, в інших випадках - застава не повертається і перераховується до держбюджету 

На фото Костянтин Хівренко