Кількість отримувачів субсидії на комірне різко знизилася — Держстат

Кількість отримувачів субсидії на комірне різко знизилася — Держстат

У 2018 році субсидії отримували 6,538 мільйона домогосподарств, це на 25,8% менше, порівняно з відповідним періодом в 2017 році.

Про це повідомляє Державна служба статистики.

Як повідомляється, у 2018 році за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 7471,5 тисяча домогосподарств, що на 8,9% менше, ніж у 2017 році. При цьому на домогосподарства у міських поселеннях припадало 66,5% таких звернень, у сільській місцевості – 33,5%. Порівняно з відповідним періодом за 2017 рік, кількість таких домогосподарств зменшилась на 25,8%.

Читайте також Монетизація субсидій має свої переваги, проте субсидіантам буде важко зекономити — фахівець з соціальних питань

Нагадаємо, 8 листопада уряд схвалив рішення про запровадження в Україні монетизації субсидій з 1 січня 2019 року.

Як повідомлялося, уряд вирішив монетизувати субсидії вже в березні. Раніше в уряді зазначали, що планують завершити процес монетизації субсидій до жовтня 2019 року.

З березня держава переховуватиме гроші на індивідуальний рахунок в Ощадбанку або Укрпоштою тим, хто претендує на отримання державної допомоги на оплату комунальних послуг. У березні частина українців замість субсидій отримає гроші на оплату послуг.