НАЗК виявило порушення в деклараціях п'ятьох посадовців

НАЗК виявило порушення в деклараціях п'ятьох посадовців

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило недостовірні відомості у деклараціях 5 посадовців.

Як повідомляє прес-служба НАЗК, ці відомості виявили за результатами звернень правоохоронних органів, громадських організацій та викривачів. 

Зокрема, рішення про результати повних перевірок прийняті щодо е-декларацій, які були подані:

  -  Кісловським Олексієм Вячеславовичем, депутатом Одеської міської ради, за 2016 рік.
  -  Оверком Ігорем Івановичем, депутатом Ірпінської міської ради, за 2016 рік.
  -  Кіором Олегом Володимировичем, начальником відділу слідчого управління Національної поліції в Донецькій області, за 2015 та 2016 роки.
  -  Ніколаєнком Олегом Михайловичем, заступником начальника відділу митного оформлення № 4 митного поста "Західний" Київської міської митниці ДФС України, за 2015 та 2016 роки.
   - Іванчук Оксаною Володимирівною, провідним спеціалістом відділу контролю за використанням та охороною земель у Буському, Бродівському, Сокальському, Радехівському районах та м. Червонограді Управління з контролю за використанням та охороною земель Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у Львівській області, за 2016 рік.

Як повідомляється, часткове підтвердження інформації, наявної у зверненнях відбулося стосовно 1-ї особи, а також стосовно 1-ї посадової особи відомості підтверджені не були.

Читайте також — Мангул: НАЗК виконало план запуску автоматичної перевірки декларацій

За результатами з’ясування достовірності задекларованих відомостей встановлено, що недостовірні відомості в деклараціях зазначених 5 посадовців перевищують суму 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на день подання декларацій.

Новини по темі — НАЗК контолюватиме політичну рекламу на телебаченні

Нагадаємо, раніше НАЗК виявило порушення в деклараціях п'ятьох кандидатів у президенти України. Спеціальна перевірка відомостей, зазначених у деклараціях кандидатів на пост президента України Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика та Андрія Садового була проведена за наявною в Національному агентстві з питань запобігання корупції інформацією та 10 базами даних. Пізніше кандидати подали виправлені декларації.