Денісова через ситуацію з українцем Грибом звернулася до Комітету Ради Європи проти тортур

Денісова через ситуацію з українцем Грибом звернулася до Комітету Ради Європи проти тортур

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулась до президента Європейського комітету (Ради Європи) з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню Миколи Гнатовського з проханням втрутитися у ситуацію з українським політв’язнем Павлом Грибом, над яким знущаються співробітники правоохоронних органів Росії.

Вона занепокоєна грубим порушенням прав і свобод громадянина України Павла Гриба, який утримується у ростовському СІЗО.

"Зі слів хлопця, до нього застосовувалося фізичне насильство. Співробітники правоохоронних органів РФ побили його ще під час затримання, вимагали визнання вини. Знущання над Павлом продовжувалося також під час конвоювання до СІЗО Ростова-на-Дону", — зазначила вона.

Раніше повідомлялося, що стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба, зроблений на підставі аналізів, отриманих  в консультативно-діагностичному центрі Ростова-на-Дону невтішний — хвороба прогресує і стан українця критичний.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зверталась до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням негайно вжити заходів для забезпечення українця Гриба належним медичним доглядом та невідкладним лікуванням.

Нагадаємо, торік 24 серпня в Білорусі зник українець Павло Гриб. 7 вересня 2017 року стало відомо, що його викрали співробітники ФСБ і утримують у Краснодарському СІЗО. В Росії Павлу Грибу висунуто обвинувачення у сприянні терористичній діяльності. 

З серпня минулого року він перебуває під вартою, 7 листопада 2018 року російський  суд продовжив на 6 місяців арешт громадянина України Павла Гриба.

Утримуваний у Росії 20-річний українець Павло Гриб 15 листопада відмовився свідчити в Північно-Кавказькому окружному військовому суді у Ростові-на-Дону, адже не вважає себе винним.

Павло Гриб. Фото - Радіо Свобода.