Петренко: безробітних чоловіків, які заборгували аліменти, будуть працевлаштовувати

Петренко: безробітних чоловіків, які заборгували аліменти, будуть працевлаштовувати

Безробітних чоловіків, які заборгували аліменти, будуть працевлаштовувати через службу зайнятості.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

Це, зокрема, передбачає Меморандум про співпрацю, що його підписали сьогодні керівники Міністерства юстиції, Держслужби з питань праці і Держслужби зайнятості.

За словами Петренка, майже 108 тисяч чоловіків, які заборгували аліменти, офіційно не мають власного житла, іншого майна або не мають роботи, це дозволяє їм ухилятися від сплати аліментів.

Прослухати

Нагадаємо, торік співробітники виконавчої служби міністерства юстиції стягнули понад 4 з половиною мільярди гривень з неплатників аліментів, дванадцять тисяч батьків, які заборгували аліменти своїм дітям, були оголошені в розшук.

У серпні 2018 року вступив у дію новий закон, спрямований на посилення відповідальності батьків перед дітьми. Він, зокрема, передбачає: збільшення мінімального розміру аліментів, накладення додаткових штрафів на суму боргу по аліментах, спрощення процедури виїзду за кордон з тим із батьків, з ким проживає дитина, а також кримінальну відповідальність за ухилення від суспільно корисних робіт у вигляді позбавлення волі до 2 років.