У ПАРЄ призначили дату дебатів щодо "азовської кризи" — Ар'єв

У ПАРЄ призначили дату дебатів щодо "азовської кризи" — Ар'єв

Термінові дебати в Парламентській асамблеї Ради Європи з резолюцією щодо ситуації в Азовському морі і Керченській протоці відбудуться 24 січня в Страсбурзі.

Про це повідомив глава делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи народний депутат Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Facebook.

"Термінові дебати в ПАРЄ з резолюцією щодо ситуації в Азовському морі і Керченській протоці відбудуться в четвер зранку у Страсбурзі. Стежте за трансляцією", — написав він.

Як повідомлялося, на січневій сесії ПАРЄ можуть ухвалити рішення через події в Азовському морі. Заявку на дебати з жорсткою оцінкою агресії підписали 59 делегатів з України, Франції, Німеччини, Великої Британії, Італії, Іспанії, Австрії, Нідерландів, Ірландії, Португалії, Польщі, Румунії, Грузії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви та інших країн.

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".

Упродовж 15-16 січня Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт для всіх 24 захоплених Росією моряків. Вони залишаться в СІЗО Москви до 24 квітня, а 4 моряків, які були поранені — до 26 квітня.

За словами адвоката Миколи Полозова, який захищає моряка Дениса Гриценка, рішення суддів буде оскаржено в усіх інстанціях, у тому числі в Європейському суді з прав людини.