МВС оголосило в розшук ймовірного організатора вбивства Гандзюк

МВС оголосило в розшук ймовірного організатора вбивства Гандзюк

На сайті Міністерства внутрішніх справ розміщено інформацію про оголошення в розшук ймовірного організатора вбивства активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна.

За даними МВС, Левін зник від правоохоронних органів 19 серпня 2018 року.

Як повідомлялося 4 грудня на сайті Центру інформації про права людини, генпрокурор Юрій Луценко заявлял, що у справі про вбивство керівниці справами Херсонського міськвиконкому оголошено підозру громадянину Левіну на прізвисько Москал-молодший, який раніше був судимий за організацію вбивств і нападів на водіїв у Херсонській області. За його словами, Левін утік з України в день, коли почалися затримання у справі Гандзюк, а нині вживаються заходи, щоб затримати його за міжнародними дорученнями за кордоном.

Читайте також — Відверта до непристойності і з державницьким мисленням: три спогади про Гандзюк

"Оголошено ще одну дуже важливу підозру — громадянину Левіну, який відомий у кримінальному світі за прізвиськом Москал-молодший. Ця людина була засуджена разом зі своїм батьком. Батько — пожиттєво. А молодший — на 15 років за організацію вбивств і нападів на Херсонщині на водіїв. Загальна кількість доведених убивств — 15", — сказав Юрій Луценко в Одесі під час наради правоохоронних органів.

Нагадаємо, в одній з лікарень Києва 4 листопада померла радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк.

31 липня Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. Вона перенесла 11 операцій та перебувала в реанімації в Києві. Справа Гандзюк набула громадського резонансу і її кваліфікацію кілька разів змінювали: спочатку "хуліганство", потім "умисні тяжкі тілесні ушкодження", згодом "замах на вбивство" (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин,  115 стаття – умисного вбивства). 20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що затримано 5 осіб, які "підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство" Гандзюк.

Верховна Рада України вирішила створити тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.

Фото з соцмереж Катерини Гандзюк