Щоб отримати безкоштовну медичну діагностику, потрібно мати електронне направлення від лікаря, з яким підписано декларацію ─ Гончар

Щоб отримати безкоштовну медичну діагностику, потрібно мати електронне направлення від лікаря, з яким підписано декларацію ─ Гончар

Щоб отримати безкоштовну медичну діагностику, потрібно мати електронне направлення від лікаря, з яким підписано декларацію. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" повідомив член Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України Євген Гончар.

Ведучий:

Владислав Красніцький

"Передбачено, що заклади, які підпишуть договір з Національною службою здоров’я України, зможуть надавати ці послуги безоплатно. Планується, що до цієї програми буде залучено близько 400 закладів", ─ зазначив Євген Гончар.

Євген Гончар зауважив, що перелік безоплатних послуг буде визначений.

"До цих послуг належать не всі аналізи, а, наприклад, базові аналізи крові, рентгенографія, УЗД частин тіла, біопсія, маленькі операції з видалення новоутворень шкіри. Перелік цих послуг буде визначений", ─ сказав він.

Євген Гончар наголосив, що "для того, щоб отримати ці аналізи безоплатно, треба буде мати електронне направлення від свого лікаря, з яким має бути підписано декларацію".

На цю тему ─ Гройсман обіцяє безкоштовну медичну діагностику

Нагадаємо, протягом поточного року Міністерство охорони здоров’я введе низку змін в межах медичної реформи. Так бригади швидкої допомоги їздитимуть на сучасному транспорті, з новим обладнанням, а пацієнту не доведеться самому напівлегально оплачувати діагностику. У минулому залишається необхідність приносити з собою шприци, рукавички, вату та плівку для рентгена. Національна служба здоров’я України покриє вартість послуг. Планується, що відповідна програма розпочнеться вже з липня.

Прослухати повну версію.