Експерт розповіла, як правильно занурюватись у холодну воду

Експерт розповіла, як правильно занурюватись у холодну воду

Митець і тренер біомедичних та тілесних практик Тая Мельник в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" розповіла, як правильно занурюватись у холодну воду.

Ведуча:

Тетяна Дем’яненко

"Якщо ви вперше занурюєтесь у воду і ви це не практикуєте, важливо витримати певні поради. Не робіть це швидко або раптово, не вибігайте і не стрибайте у воду. Це дуже важливо, тому що ваші судини, ваше серце вразливі до таких дій, і може бути певний шок для організму і для шкіри", — зазначила Тая Мельник.

"Беріть з собою обов’язково теплі речі, рушники та чай. В жодному разі не беріть з собою алкоголь. Це не працює, не гріє, а лише створює додаткові навантаження на серце", — зауважила тренер.

Тая Мельник порадила робити мінімальну підготовку організму, наприклад, фізичні вправи.

"Зробіть мінімальні підготовки організму, тобто вправи, розігріваючі рухи для того, щоб ваш організм був максимально готовий до того, що зараз піде інша процедура", — сказала вона.  

Вона також додала, що потрібно занурюватись у воду і виходити з неї поступово.

"Якщо ви вже входите у воду, зробіть це максимально поступово, поверніться до берега обличчям, щоб ви поступово теж могли занурити своє тіло у воду і так само винирнути", — пояснила експерт.  

"Робіть це свідомо і щоб це було вашим рішенням. Не слідкуйте за трендами в соціальних мережах", — наголосила Мельник.  

Нагадаємо, 19 січня віряни щорічно відзначають свято Водохреща. Віряни переконані, що в цей день вся вода наділена цілющою силою, тож занурюються в ополонки, аби очиститись та бути здоровими протягом наступного року.

Прослухати повну версію розмови.