Слухання позову судді Гольник до президента України відбудеться у лютому

Слухання позову судді Гольник до президента України відбудеться у лютому

Слухання позову судді Октябрського суду Полтави Лариси Гольник до президента України Петра Порошенка відбудеться у лютому. Про це суддя повідомила в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

"Я вважаю, що це серйозний прецедент. Я не відмовилась від цього позову. Єдине — я його уточнила, оскільки мене уже призначили, але протягом семи місяців президент порушував закон, який він сам ініціював. Він сказав, що не буде впливати на те, що відбувається в судовій системі, що тепер ніхто не може здійснювати політичний тиск, але фактично таке тривале непризначення судді свідчить про його наявність",  — зазначила Лариси Гольник.

Вона зауважила, що справа буде публічно розглядатись у лютому.

"Суддя у Вищому Касаційному судді призначив справу до публічного розгляду, якщо не зраджує пам'ять, на 7 лютого", — сказала Гольник.

Читайте інтерв'ю — Суддя Гольник: суддівське самоврядування в Україні має бути ініціатором змін і вимагати незалежності судів

Нагадаємо, у листопаді минулого року суддя Октябрського районного суду Полтави Лариса Гольник подала позов до суду на президента України Петра Порошенка. За її словами, 18 квітня президент України отримав подання Вищої ради правосуддя щодо призначення її суддею безстроково, але президент не видав відповідний указ упродовж 30 днів.

У позові Гольник просила визнати протиправною бездіяльність президента України, яка полягає в неприйнятті указу про призначення її на посаду судді,  а токож зобов’язати президента України видати указ про призначення її на посаду судді.

Проте у грудні 2018 року Порошенко підписав указ про призначення Гольник суддею Октябрського районного суду Полтави.

Прослухати повну версію.