Російські війська в Криму несуть загрозу не лише Україні, а й третім країнам — Бабін

Російські війська в Криму несуть загрозу не лише Україні, а й третім країнам — Бабін

Російське угруповання в Криму несе загрозу не лише Україні, а й третім країнам. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" повідомив представник Президента України в АР Крим у серпні 2017 - грудні 2018 років Борис Бабін.
 
"Ситуація стало напружена. Окупант посилює своє військове угруповання в Криму. Воно містить об'єктивні загрози не лише підконтрольній території України, а й третім країнам. На сьогодні Крим став фактично знаряддям російської експансії у регіон Середземномор'я і навіть Африки, бо логістика відповідної військово-морської бази передбачає постачання в Сирію і інші гарячі точки, які роздмухуються російською воєнщиною, включно з Центральноафриканською республікою, тому для них це питання стратегічне", - зазначив Борис Бабін.
 
У 2014 році Росія анексувала український півострів  Крим. Це сталося після того, як озброєні люди без знаків розпізнавання (так звані "зелені чоловічки") блокували українські військові частини та інші стратегічні об'єкти. У цих умовах в Криму провели "референдум", за підсумками якого Росія заявила про приєднання Криму. Згодом Москва визнала, що "зелені чоловічки" були російськими військовими. Міжнародна спільнота не визнає "приєднання" Криму до складу Росії.
 
Українська сторона регулярно заявляє, що Росія посилює військове угруповання в Криму.
 
Слухати повну версію.