Затримано двох чоловіків, які продавали українок у сексуальне рабство

Затримано двох чоловіків, які продавали українок у сексуальне рабство

Державна прикордонна служба у взаємодії з поліцією затримала в автомобільному пункті пропуску "Ягодин" двох осіб, які намагалися вивезти до країни ЄС для сексуальної експлуатації трьох українок.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"В результаті проведення спільних заходів співробітників оперативних підрозділів Північного регіонального управління Держприкордонслужби та співробітників Національної поліції у Волинській області в міжнародному автомобільному пункті пропуску "Ягодин" під час спроби вивозу 3 громадянок України, з метою їх подальшої примусової сексуальної експлуатації в країнах ЄС, затримано 2 злочинців", — йдеться у повідомленні.

За даними МВС, організатором злочинної діяльності є громадянин України, а його спільник — громадянин Вірменії, мав посвідку на постійне проживання в Німеччині. Зловмисники, користуючись уразливим станом потерпілих, обіцяли влаштувати дівчат на нібито легальну роботу в Німеччині, а насправді шляхом обману, заганяли жертв в боргову кабалу для подальшої сексуальної експлуатації.

Наразі зловмисники затримані за статтею 208 КПК України, їм буде оголошено про підозру за торгівлю людьми, за що передбачається позбавлення волі строком від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також — Ольга Дунебабіна: рабство — не міф, а сувора реальність

Нагадаємо, у листопаді минулого року було заарештовано осіб, які під Одесою тримали в рабстві майже сотню людей.