У Великобританії є ризик приходу до влади проросійських сил — журналіст

У Великобританії є ризик приходу до влади проросійських сил — журналіст

У випадку оголошення уряду Терези Мей вотуму недовіри в Великобританії є ризик приходу до влади проросійських сил. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловив оглядач РБК-Україна Мілан Лєліч
 
"Після того, як вотум недовіри буде оголошений, у Терези Мей є два тижні, щоб запропонувати новий склад уряду. Якщо це не вдасться, то будуть оголошені позачергові вибори, але зараз у противників консерваторів немає такої підтримки, щоб вони були впевнені у перемозі. За всіма опитуваннями, діапазон підтримки обох партій в межах 36-41%, тобто зараз вони ідуть ніздря в ніздрю і все буде залежати від перебігу передвиборчої кампанії, але такий варіант, що лейбористи зможуть перемогти і сформувати уряд, а їх лідер Джеремі Корбін зможе свої промосковські посили втілити в реальність, на жаль існує", — вважає Мілан Лєліч.
 
За його словами, лідер Лейбористської партії має репутацію проросійського політика.
 
"Джеремі Корбін неодноразово давав підстави себе не те що підозрювати, а фактично констатувати, що в нього є співпадіння інтересів з Росією стосовно, наприклад, скандалу з Скрипалями і в інших випадках. Україні варто до цього варіанту уважно придивлятися", — переконаний журналіст. 
 
Нагадаємо, 15 січня депутати британського парламенту відхилити угоду, яка визначає умови виходу Великобританії з ЄС 29 березня —  проти законопроекту по Brexit проголосували 432 парламентарія, за — 202. 
 
Після цього Лідер опозиції Джеремі Корбін подав на голосування вотум про недовіри уряду. Очікується, що голосування відбудеться сьогодні близько 19:00 за Гринвічем. 
 
Слухати повну версію.