Тревел-експерт розповіла, як купувати дешеві авіаквитки

Тревел-експерт розповіла, як купувати дешеві авіаквитки

Тревел-експерт, автор блогу "Сам собі Колумб" Ірина Журавель в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" розповіла, як купувати дешеві авіаквитки.

Ведуча:

Тетяна Дем’яненко

 

"Можна купити авіаквиток за один євро чи один долар. Таке буває не кожного дня і не на кожний напрямок. Але такі квитки є, і їх може купити будь-хто, хто буде за ними пильнувати. Якщо знати, які сайти потрібно використовувати, то за 40-50 хвилин можна знайти собі такий квиток. Це залежить від напрямку, сезону та акцій. Головне — правильно шукати", — зазначила Ірина Журавель.

Тревел-експерт зауважила, що, у зв’язку з появою лоукостерів, таких квитків стає все більше.

"У зв’язку з тим, що у нас з’являються лоукостери, доступних квитків стає все більше. Квитки заявляються від 3 євро. Квитки від 9 євро у нас є майже кожного дня. Є декілька основних правил, за якими ми можемо купити дешеві квитки, але протягом місяця чи півтора ви зможете скористатись цим квитком", — сказала вона.

Авторка тревел-блогу прокоментувала, чи правда, що потрібно купувати такі квитки саме з ніч з вівторка на середу.

"Є думка, що квитки потрібно "ловити" з вівторка на середу вночі. Це пов’язано з тим, що Міжнародна асоціація авіатранспорту виставляє курс міжнародних валют в ніч з вівторка на середу. Тобто ми просто маємо пильнувати, який курс долара або євро був в понеділок, і якщо він змінився, це означає, що у середу наші квитки змінять ціну. Тільки тому у цей час намагаються піймати квитки", — пояснила Ірина Журавель.

Вона також долала, що "потрібно бути уважними до "галочок"  під час замовлення квитків, оскільки є декілька пасток: ми не помічаємо конвертацію, а також погоджуємось зі зміною тарифу. Крім того, дуже часто на сайтах ставлять непомітні пропозиції щодо купівлі додаткових опцій".

Прослухати повну версію розмови.

Джерело фото: Pinterest