В Україні вже розмитнили майже 25 тисяч авто на єврономерах — ДФС

В Україні вже розмитнили майже 25 тисяч авто на єврономерах — ДФС

Митниці Державної фіскальної служби у період із 25 листопада 2018 року по 10 січня 2019 року оформили 24,7 тисяч автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією на суму майже 1,6 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

"Понад 83% із загальної кількості розмитнених авто – це ті, які перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За 20,5 тисяч таких автомобілів їх власники добровільно сплатили 174,1 млн грн (8500 за кожне авто). Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, строки та умови ввезення якого не дотримані", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, найактивніше громадяни оформлюють транспортні засоби у місті Києві – 4,4 тисяч автомобілів, Волинській – майже 3,7 тисяч та Чернівецькій – 2,7 тисяч.

Нагадаємо, 8 листопада 2018 року Верховна Рада схвалила нову модель оподаткування авто з іноземною реєстрацією. Згідно із законом, вартість розмитнення авто визначатиметься залежно від базової ставки і двох коефіцієнтів  об'єму двигуна і віку авто. Цьому передували протести власників авто з єврономерами.