НАЗК виявило порушення в деклараціях п'ятьох кандидатів у президенти України

НАЗК виявило порушення в деклараціях п'ятьох кандидатів у президенти України

Спеціальна перевірка відомостей, зазначених у деклараціях кандидатів на пост президента України Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика та Андрія Садового була проведена за наявною в Національному агентстві з питань запобігання корупції інформацією та 10 базами даних.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

В Департаменті перевірки декларацій та моніторингу способу життя НАЗК повідомили, що помилки та неточності були виявлені в усіх перевірених деклараціях.

"За результатами перевірки встановлені помилки та неточності, допущені кандидатами. Станом на 10.01.2019 Каплін С.М., Наливайченко В.О., Скоцик В.Є., Садовий А.І. подали виправлені декларації", — йдеться у повідомленні департамента.

НАЗК вперше залучено до виборів Президента Україні в частині перевірки декларацій кандидатів. За погодженням з Центральною виборчою комісією, враховуючи стислі терміни, НАЗК перевіряє відомості упродовж трьох календарних днів за процедурою спеціальної перевірки декларацій претендентів на ТОП-посади.

Відповідно до закону "Про вибори Президента України" помилки і неточності, виявлені в декларації, підлягають виправленню і не є підставою для відмови в реєстрації кандидата на пост Президента України.

Новини по темі — Пік висунення кандидатів у президенти буде після Водохреща — експерт

На даний момент Центральна виборча комісія вже зареєструвала 5 кандидатів в президенти України.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу чергових виборів президента України з 31 грудня 2018 року. Як йдеться у календарному плані заходів з підготовки та проведення виборів президента України, офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.