Призначення Кравцова очільником УЗ свідчить про те, що він задовольняє керівництво країни — експерт

Призначення Кравцова очільником УЗ свідчить про те, що він задовольняє керівництво країни — експерт

Призначення Євгена Кравцова очільником Укрзалізниці свідчить про те, що він задовольняє керівництво держави. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив керівник інфраструктурного напрямку Українського інституту майбутнього Володимир Шульмейстер.

"Призначення Євгенія говорить про те, що його начальникам керівництво Євгенія Укрзалізницею підходить. Ми скоро випустимо дослідження, там буде багато цифр і воно говорить про те, що у випадку продовження того, що зараз відбувається на УЗ, через 4 роки в нас просто не буде залізничного транспорту", — зазначив експерт.

За його словами, за час перебування Кравцова на посаді в.о. голови УЗ, держкомпанії не вдалося вирішити проблеми, з якими вона стикається.

"30 млрд грн — це прямі втрати для економіки від проблем на залізничному транспорті до 2020 року. 3 млрд грн — це втрати Укрзалізниці через явище безбілетників у 2018 році. Фактичний рівень зносу вантажних вагонів — 80%, а вантажних електровозів — 87%. Термінового ремонту потребує 40% колій в Україні. І найбільш кричуще — середнє виконання інвестпрограм з оновлення рухомого складу Укрзалізниці за останні 4 роки складає не більше 50%. Це призводить до зношування основних засобів Укрзалізниці", — повідомив Володимир Шульмейстер.  

10 січня 2019 року Кабінет міністрів України призначив Євгена Кравцова головою Укрзалізниці. З серпня 2017 року Кравцов виконував обов’язки голови Укрзалізниці після відставки попереднього керівника компанії Войцеха Балчуна.

Слухати повну версію.