Понад 50 кандидатів до антикорупційного суду виглядають сумнівними — Красносільська

Понад 50 кандидатів до антикорупційного суду виглядають сумнівними — Красносільська

Антикорупційні громадські організації мають претензії до більше половини кандидатів у судді  Вищого антикорупційного суду. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомила експерт Центру протидії корупції Анастасія Красносільська.

"55 — це точна кількість тих кандидатів, які наразі нам виглядають сумнівними. Це люди, в яких є сумнівне майно — або в них, або в їх родичів. Це люди, по яких у нас є серйозні підозри щодо того, що вартість їх майна геть не збігається з їх офіційними заробітками. Це люди, які просто збрхали в їх майнових деклараціях, а також це судді, які ухвалювали сумнівні, політично замовні рішення. На жаль, серед кандидатів в антикорупційний суд є “судді Майдану” — це ті, хто забирав водійські посвідчення в учасників Революції гідності. Також, на жаль, ми все ще маємо серед кандидатів суддів з неетичною поведінкою і кандидатів з політичними зв’язками, які просто ставлять під питання довіру до майбутнього антикорупційного суду", — зазначила Анастасія Красносільська.

Зазначимо, 4 січня Громадська рада міжнародних експертів ініціювала вето щодо перших восьми кандидатів до складу Антикорупційного суду.

13 грудня минулого року Вища кваліфікаційна комісія суддів України передала Громадській раді міжнародних експертів копії досьє 153 кандидатів на посади суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати цього ж суду.

Слухати повну версію.