Є велика імовірність, що Україна отримає всі транші нової програми МВФ — Вишлінський

Є велика імовірність, що Україна отримає всі транші нової програми МВФ — Вишлінський

Існує велика імовірність, що в України не виникне проблем з отриманням трьох траншів МВФ, які очікуються протягом 2019-2020 років. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.

"На кінець квітня-початок травня, я думаю, Україна виконає зобов’язання, там нічого такого особливого немає. По тому, що буде на середину листопада, коли буде наступний транш, подивимося як буде складатися політична ситуація, тому що орієнтуються на той момент і президентські, і парламентські вибори, хоча працюватиме ще старий уряд. Є велика імовірність, що і третій транш ми також отримаємо. Там немає якихось дуже непопулярних зобов’язань, але з іншого боку політична турбулентність може призвести до змін в економічній політиці", — зазначив експерт.

Нагадаємо, 19 грудня Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів. Перший транш кредиту на суму 1,4 млрд доларів надійшов до міжнародних резервів НБУ вже 21 грудня.

Слухати повну версію.