Послаблення вимог до обмінників зробить обмін валюти вигіднішим для українців — Руслан Чорний

Послаблення вимог до обмінників зробить обмін валюти вигіднішим для українців — Руслан Чорний

Послаблення вимог до небанківських фінансових установ, а також дозвіл Укрпошті здійснювати валютні операції зробить обмін валюти для українців більш вигідним. Про це зазначив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" шеф-редактор інформаційної агенції «Фінансовий клуб» Руслан Чорний.

"Таким рішенням Національний банк робить простішими такі операції для українців тому що буде більша конкуренція. Зменшенням статутного капіталу Національний банк стимулює те, щоб люди займалися такими операціями, а значить, що таких операторів з’явиться більше, а це значить що конкуренція між купівлею і продажем буде зменшуватися, тобто валюту можна буде дешевше купити і дорожче продати. Те саме стосується і Укрпошти, — повідомив Руслан Чорний.

Нагадаємо, Національний банк з 7 лютого дозволив операторам поштового зв’язку отримувати від НБУ ліцензію на здійснення валютних операцій, а також пом’якшив умови видачі ліцензій на здійснення діяльності з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі небанківським фінансовим установам (НФУ). Зокрема,вдвічі зменшив мінімальний розмір власного капіталу НФУ ‒ з 10 до 5 млн грн, за умови, що фінансова установа здійснюватиме таку діяльність із використанням не більше ніж 50 структурних підрозділів та скасував вимогу щодо наявності в НФУ не менше п’яти структурних підрозділів.

Слухати повну версію.