МЗС рекомендує українцям, які перебувають в Індії, бути обережнішими

МЗС рекомендує українцям, які перебувають в Індії, бути обережнішими

Міністерства закордонних справ рекомендує українцям бути обережнішими і не привертати уваги у звʼязку із загостренням безпекової ситуації в штаті Керала (Індія).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

У звʼязку із загостренням безпекової ситуації в штаті Керала (в т.ч. в м. Палаккад, м. Касаргод, м. Коллам), повʼязаним із масовими акціями протесту навколо храму Сабарімала, посольство України в Республіці Індія рекомендує громадянам України під час перебування у даному регіоні "виявляти підвищену обережність, уникати відвідування місць масового скупчення людей, ретельно планувати своє переміщення в контексті власної безпеки, слідкувати за повідомленнями ЗМІ навколо розвитку ситуації, не привертати до себе надмірної уваги оточуючих".

Нагадаємо, в Індії близько 200 мільйонів людей беруть участь у загальнонаціональному страйку, який розпочався 8 січня і триватиме два дні.

Подекуди люди блокують залізницю та траси, у штаті Керала учасники акції влаштували сидячий страйк і перекрили залізничні колії. По країні закриті багато магазинів та офісів, у деяких районах закриваються навчальні заклади. Багато комунальних служб теж не працюють.

В окремих випадках протести супроводжуються актами насильства і зіткненнями з поліцією.

Фото — NDTV