У трьох містах України відбулися благодійні різдвяні обіди

У трьох містах України відбулися благодійні різдвяні обіди

У Києві, Львові та Івано-Франківську вчора організували благодійні різдвяні обіди для бідних. В них взяли участь майже півтори тисячі нужденних. Співорганізаторка різдвяних обідів у Львові Іванна Синицька розповіла в ефірі "РанокПРО" про цей захід.

Ведучі:

Ольга Бабчук, Павло Туптинський

 

Іванна Синицька зауважила, що організація таких різдвяних обідів вже стала традицією.

"Це таке масштабне велике Різдво, яке наша спільнота у Львові організовує вже упродовж 15 років, – зазначила благодійниця. – І власне останні 6 років цей великий різдвяний обід відбувається у церкві Покрови Пресвятої Богородиці на вулиці Личаківській, куди цього року прийшли не 300 людей, як ми очікували, а майже 400".

Активістка розповіла, що людей, запрошених на цей обід, вони знають роками.

"Цим людям кожного четверга наша спільнота роздає їжу. Ми з ними дружимо, знаємо їх імена, їх історії. Тому запросити їх на обід було неважко, – пояснила Іванна Синицька. – Звичайно, з тих людей, хто прийшов на різдвяний обід, ми не всіх знаємо. Ми запросили 300 людей, але прийшло більше, бо вони передають одне одному інформацію. Ми приймали всіх. В таке велике свято, коли люди збираються родинами, вони не мають з ким святкувати Різдво, і для них це велика радість".

Завдяки зусиллям волонтерів було накрито святкові столи з різними наїдками, а гостям заходу вручали різдвяні подарунки.

"Це дуже важливо для людей ­– відчути, що вони є у серці міста, у серці країни, що їх люблять і що вони не відкинуті суспільством, – переконана Іванна Синицька. – Ми би хотіли більше розповсюдити нашу інформацію по Західній Україні, по інших містах, наприклад Тернопіль, Луцьк, щоб там теж організовували такі різдвяні обіди".

Нагадаємо, різдвяний обід для нужденних уже вдвадцяте влаштували одразу у трьох містах України: Києві, Львові та Івано-Франківську. Раніше, у грудні до такої акції долучилися Ужгород, Одеса і Харків. Цього року різдвяні обіди одночасно відбулися у 77 країнах і об’єднали понад 240 тисяч людей.

Фото www.ukrinform.ua