Висадка китайського зонду на темній стороні місяця є підготовкою до створення там постійної бази КНР — експерт

Висадка китайського зонду на темній стороні місяця є підготовкою до створення там постійної бази КНР — експерт

Висадка китайського зонду на темній стороні місяця є підготовкою до створення на супутнику землі постійної бази КНР. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Міжнародний контекст" висловив член правління Української асоціації китаєзнавців Олексій Коваль.

"Китайці давно вже говорили, що хочуть мати свою станцію на місяці. Це загальна тенденція подальшої колонізації космосу. Всі найбільші країни заявляють про свої плани. Це вже не перший зонд, який висаджується на місяці, але перший на зворотній його стороні і це є підготовкою до створення чогось більшого, ніж просто геологорозвідка", — вважає Олексій Коваль.

За його словами, Китай досяг великих успіхів у розвитку технологій для освоєння космосу за короткі строки.

"Це велике досягнення для китайської космонавтики тому що вони досягли цього за 14 років. Старт космічної програми Китаю відбувся у 2004 році і за цей час вони зробили те, що не зробила ні Америка, ні Радінський союз за всі роки своєї програми", — зазначив експерт.

Нагадаємо, 4 січня китайський апарат "Чан'е-4" висадився на іншій стороні  Місяця та здійснив здійснив її вивченні. Це перший космічний апарат, який сів на зворотній стороні супутника Землі. Після дослідження зворотної сторони супутника Земелі у "Чан'е-4" заплановано ще кілька місій.

Слухати повну версію.