Нові російські санкції є “чорною міткою” для Вілкула та Мураєва — експерт

Нові російські санкції є “чорною міткою” для Вілкула та Мураєва — експерт

Нові російські санкції є спробою поставити на місце претендентів на посаду президента Олександра Вілкула та Євгенія Мураєва. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Україна.Сьогодення" висловив кандидат політичних наук Петро Олещук.

За великим рахунком, якщо брати щось принципово нове в цих санкціях, то там лише один момент — потрапляння низки екс-регіоналів до санкційних списків. Очевидно, що для пана Вілкула це, м’яко кажучи, не дуже приємно, тому що він себе позиціонує як проросійський кандидат на пост президента, орієнтується на електорат, який позитивно ставиться до Росії і тут такий ляпас з боку Росії. Це, фактично, для нього чорна мітка, так само як, наприклад, для нардепа Мураєва, який також є кандидатом на пост президента, — зазначив експерт.

За його словами, це може зумовити падіння рейтингів Мураєва та Вілкула.

Якщо ти претендуєш на певний електорат і цей електорат бачить, що тебе Росія називає антиросійським, то тоді набагато важче до цього електорату звертатись. Зрозуміло, що той самий Мураєв і Вілкул не підуть, наприклад, до західноукраїнського електорату звертатися, що голосуйте за мене, от дивіться, я потрапив в санкційний список. Йому все одно в цьому контексті не повірять. Тому це по суті позбавляє їх електоральної ніші.

Нагадаємо, 25 грудня Росія розширила санкційний список проти України. Під санкції потрапили серед інших народні депутати Олександр Вілкул, Євген Мураєв, мер Одеси Генадій Труханов, а також український державний концерн “Укроборонпром”.

Слухати повну версію.