Корисний “Олів’є” та фізичні вправи — поради від дієтолога на новорічні свята

Корисний “Олів’є” та фізичні вправи — поради від дієтолога на новорічні свята

Сімейний та дитячий дієтолог Юлія Трофимчук в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" розповіла, що і як треба їсти на новорічні свята, аби потім не було проблем з травленням.

 Зробити новорічні страви більш корисними

Треба планувати свій раціон у новорічну ніч та ті дні, які йдуть за нею. Треба замінити ті ваші улюблені страви, які ви звикли їсти в новорічну ніч більш-менш корисними. Наприклад, якщо ви готуєте “Олів’є”, то можна замінити ковбасу на варене м'ясо та покласти трохи менше майонезу, але вже домашнього, який ви власноруч зробили. Також замінити страви з майонезом на страви, які включають олію.

Підготувати шлунок

Перед тим як святкувати, треба випити 1-2 склянки теплої водички, щоб підготувати свій шлунковий тракт та починати з салатів. Також треба пам’ятати, що у новорічну ніч, якщо це ніч — то в організму трохи уповільнюється метаболізм і їсти потрібно менше, ніж вдень.

Пам’ятати про фізичні вправи

Обов’язково не забувати про фізичні вправи 1 та другого січня. Це можуть бути прогулянки, легкий біг. Тобто, не забувати, що життя продовжується і в новорічні свята.  

Слухати повну версію.