Майбутні вибори та політика високих ставок обмежують зростання економіки в Україні — Кушнірук

Майбутні вибори та політика високих ставок обмежують зростання економіки в Україні — Кушнірук

Голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук прокоментував економічні підсумки року. в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" він зауважив, що зростання економіки в Україні обмежують майбутні вибори та політика високих ставок.

Ведуча:

Олена Зелінченко

 

"Якщо ми говоримо про зростання економіки, то те, що казав Кубів, відповідає дійсності. Зростання відбувається, але воно не є рівномірним", — зазначив  Борис Кушнірук.

Він зауважив, що є два фактори, які суттєво обмежують можливості для зростання економіки.

"Є два фактори, які суттєво обмежують можливості для зростання економіки. Перший — це помилкова політика високих ставок, яка фактично робить недоступними кредити для бізнесу. Другий фактор, який є об’єктивним, пов'язаний з тим, що у нас відбудуться вибори, що викликає занепокоєння, оскільки зрозуміло, що під час виборів бізнес дуже обережно ставиться до того, що Україна може звалитися в економічну прірву", — сказав Кушнірук.  

Нагадаємо, перший віце-прем’єр Степан Кубів підбив економічні підсумки року.

За підсумками року зростання ВВП становитиме понад 3%. Кубів також зазначив, що зростає промисловість, зокрема за 11 місяців 2018 року вона зросла майже на 2% більше, ніж за такий саме період 2017 року. 

Прослухати повну версію розмови.