За місяць українці розмитнили 11 тисяч авто на єврономерах — ДФС

За місяць українці розмитнили 11 тисяч авто на єврономерах — ДФС

З 25 листопада по 26 грудня 2018 року українці здійснили митне оформлення 11 тисяч транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

"З 25 листопада по 26 грудня (включно) 2018 року громадяни здійснили митне оформлення 11 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автівок та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту", — йдеться в повідомленні.

За даними ДФС, із загальної кількості розмитнених авто — майже 9,6 тисяч транспортних засобів перебували на території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили 81,5 млн грн.

Нагадаємо, минулого місяця Рада схвалила нову модель оподаткування авто з іноземною реєстрацією. Згідно із законом, вартість розмитнення авто визначатиметься залежно від базової ставки і двох коефіцієнтів  об'єму двигуна і віку авто. Цьому передували протести власників авто з єврономерами.

Як повідомлялося, в Україні в режимі "транзит" з порушенням терміну перебувають понад 120 тисяч авто з іноземною реєстрацією. За даними ДФС, з початку 2018 року в Україну було ввезено 173 тисячі транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення з іноземною реєстрацією в режимі "транзит", 53,1 тисяч – у режимі "тимчасового ввезення".