Стало відомо, які особи і компанії України потрапили у список санкцій Кремля

Стало відомо, які особи і компанії України потрапили у список санкцій Кремля

Стали відомі прізвища осіб і компанії, які внесено до нового списку санкцій Росії проти України — до переліку внесено 245 нових осіб та 7 компаній.

Про це йдеться у постанові уряду Росії.

Під санкції, зокрема, потрапили концерн "Укроборонпром", підприємство "Укрспецекспорт", ПАТ "Центренерго". Загалом у документі вказуються 75 компаній, щодо яких запроваджено санкції.

Також у список санкцій потрапили депутати Вадим Новинський, Олександр Вілкул, Борис Колесніков, Олександр Вілкул, Михайло Добкін, Віталій Хомутиннік, Олександр Абдуллін, Руслан Демчак, Микола Княжицький, Георгій Логвинський, Тетяна Острікова, Віктор Пінзеник, Дмитро Ярош та інші. Всього у санкційному списку 567 фізичних осіб.

Як повідомлялося, 25 грудня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що підписав постанову про розширенння списку фізичних і юридичних осіб України, проти яких будуть застосовуватися санкції.

Нагадаємо, 1 листопада Росія запровадила санкції щодо 322 українців і 68 українських компаній. Економічні заходи ввели щодо фізичних і юридичних осіб України, вони передбачають заморожування безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії,  а також заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі території Росії.