Минулої доби на Донбасі поранено троє військових — прес-служба ООС

Минулої доби на Донбасі поранено троє військових — прес-служба ООС

Минулої доби на Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, 20 разів відкривали вогонь по позиціях ООС, внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців зазнали поранень.

Як повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил, окупанти продовжують застосовувати озброєння, заборонене Мінськими угодами, зокрема, з мінометів калібру 120 та 82 мм були обстріляні позиції військових неподалік Кримського та Пісок, також з мінометів калібру 82 мм бойовики обстріляли населені пункти Кряківка та Гнутове.

Згідно з інформацією прес-служби ООС, бойовики, яких підтримує Росія, вели вогонь по позиціям українських військових з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї неподалік Кримського, Новоолександрівки, Кам'янки, Пісок, Тамарчука, Чермалика, Гнутового, Водяного.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.