Як їздити на велосипеді взимку: поради велосипедистки

Як їздити на велосипеді взимку: поради велосипедистки

На велосипеді взимку? Можна і навіть потрібно, але при цьому не варто забувати про елементарні правила безпеки. Координаторка роботи Асоціації велосипедистів Києва Яна Брик розповіла в ефірі "ДеньПРО" про правила кермування велосипедом взимку.

Ведучі:

Марія Сизон, Роман Рудський

 

Яна Брик переконана, що зима у жодному разі не є "мертвим сезоном" для велосипедистів. І хоча Київ не надто комфортний для велосипедної їзди взагалі, їздити взимку на велосипеді можна і навіть потрібно, враховуючи при цьому певні сезонні особливості.

"Перш за все, потрібно просто підготувати його, так само, як люди готують свої автомобілі до зимового сезону. Літню шину, яка може просто задубіти взимку, краще замінити на зимову шину з шипами. Вона дасть вам змогу комфортніше і безпечніше пересуватися, – порадила активістка. – Також краще причепити собі ще додатково крила на велосипед. Це забезпечить певний рівень комфорту для вас, і ваші ноги не будуть у снігу".

Окрім цього, велосипедистка нагадала, що взимку гальмівний шлях автомобілів зростає, і про це не варто забувати, пересуваючись на "залізному коні".

"З приводу їзди на дорозі, потрібно враховувати також, що шлях гальмування збільшується, і це треба враховувати під час їзди і відповідно, тримати певну дистанцію з автомобілями, – зауважила Яна Брик. – Також не потрібно наїжджати на бруківку, плитку, мармур, тобто ті поверхні, які можуть призвести до того, що ваш велосипед просто вискочить з-під вас. Тому треба обирати такі маршрути, де дорога розчищена".

Також велосипедистка розповіла, як правильно вдягатися взимку для велосипедної їзди.

"Краще одягнути термобілизну, вітровку, щоб захистити себе від вітру, і вдягнути окуляри, щоб очі не сльозилися від вітру та снігу", – порадила Яна Брик.

Нагадаємо, 13 грудня Київська міська рада прийняла бюджет на 2019 рік, відповідно до якого виділила 700 тис. грн. на проектування семи веломаршрутів у Києві: Виноградар–Центр, Воскресенка–Московський міст–Центр, Куренівка–Центр, Лісовий масив–Центр, Оболонь–Поділ–Центр, Солом’янка–Центр, Поштова площа–міст Патона.

Фото: Instagram @wizmove