США виділять військово-морським силам України ще 10 млн дол.

США виділять військово-морським силам України ще 10 млн дол.

США виділять військово-морським силам України додатково 10 млн дол. у зв'язку з агресією РФ поблизу Керченської протоки. Про це повідомила прес-служба Державного Департаменту США.

"У відповідь на небезпечну ескалацію з боку Росії та невиправданий напад 25 листопада на три кораблі ВМС ЗС України поблизу Керченської протоки, Державний департамент, на підставі рішення, схваленого Конгресом, виділить додатково 10 млн доларів США, за програмою надання фінансової допомоги іноземним країнам, на розбудову спроможностей Військово-Морських Сил ЗС України. Ми робимо це разом з Литвою та Сполученим Королівством, які також планують збільшити свою допомогу на безпеку Україні", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 27 вересня, США передали ВМС України двох патрульних катерів класу Island.

25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізнішеукраїнських моряків звинуватили у порушенні кордонів Росії і арештували, а згодом відправили до московських СІЗО.

Україна неодноразово повідомляла про загострення ситуації в Азовському морі і про посилення Росією своєї присутності на Азовському морі, зокрема, через перевірку всіх кораблів у цій акваторії.