Експерт-міжнародник: можна очікувати новий пакет санкцій США проти великих медійних проектів Росії

Експерт-міжнародник: можна очікувати новий пакет санкцій США проти великих медійних проектів Росії

У подальшому можна очікувати новий пакет санкцій проти великих медійних проектів Росії, вважає експерт-міжнародник Борис Тізенгаузен. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

Ведучі:

Наталя Чорна, Віталій Науменко

"Я думаю, що пакет санкцій вийшов комплексним. Але він не подібний до тих, які були раніше, а це були переважно персональні санкції", — зазначив  Борис Тізенгаузен.

Експерт-міжнародник зауважив, що у подальшому можна очікувати новий пакет санкцій проти великих медійних проектів Російської Федерації.

"Цього разу санкції введено проти кількох медійних агентств, тобто підприємств, які займались створенням "фабрик тролів" та фейкових новин. Я думаю, що в подальшому можна очікувати новий пакет санкцій проти великих медійних проектів Російської Федерації", — прокоментував  Тізенгаузен.

Він також додав, що показовою є зміна риторики представників Росії.

"Вони говорили, що санкції є смішними і не завдають жодного болю, проте на сьогодні Лавров називає санкції "драконівськими". Тобто така зміна риторики свідчить про те, санкції справді точково діють", — пояснив  Тізенгаузен.

Нагадаємо, управління зовнішніх активів Міністерства фінансів США (OFAC) вирішило ввести нові санкції проти Росії. Зокерма у Мінфіні США анонсували нові обмеження стосовно колишнього офіцера Головного розвідувального управління Росії, який діяв в інтересах російського олігарха Олега Дерипаски.

Нові санкції також стосуються 15 членів ГРУ, зокрема, за спроби втрутитися у вибори в США у 2016 році.

Крім того, під нові санкції підпадуть низка російських юридичних та фізичних осіб, що пов’язані з проектом "Лахта", зокрема, IRA, ТОВ "Невские новости", ТОВ "Экономика сегодня", ТОВ "Федеральное агентство новостей", USA REALLY.

Прослухати повну версію розмови.