Охотін: візит Волкера — це гарний знак для України, але відповідальності з влади не знімає

Охотін: візит Волкера — це гарний знак для України, але відповідальності з влади не знімає

Візит спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера не варто переоцінювати, це гарний знак для України, але який не знімає відповідальності з влади, переконаний політтехнолог Петро Охотін. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведуча:

Галина Бабій

"Курт Волкер — це впливова людина, яка говорить президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу, що відбувається в Україні, однак це не знімає з нас відповідальності. Він дав два чітких сигнали. По-перше, це надання допомоги. А по-друге, це те, що воєнний стан продовжувати не потрібно", —  зазначив Петро Охотін.

"Я хотів би наголосити, що візит Волкера не варто переоцінюватипо своєму впливу. Це гарний знак для України, однак ні з української влади, ні з української опозиції, ні з українського народу жодної відповідальності не знімає", — зауважив політтехнолог.

Інтерв'ю: США чітко розуміють, що Росія не мала жодних законних підстав для нападу в Азовському морі — Волкер

Нагадаємо, спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер перебував з дводенним візитом в Україні. В екслюзивному інтерв'ю Українському радіо Курт Волкер, серед іншого, заявив, що подальша військова допомога США нині є предметом консультацій з українськиим урядом. 

У січні наступного року в Конгресі США заслухають інформацію щодо виділення наступних 125 мільйонів доларів військової допомоги Україні — половини допомоги на наступний рік. За  словами Курта  Волкера, США хочуть підтримати Україну у посиленні протиповітряної оборони і захисту морського узбережжя в акваторіях Чорного і Азовського морів.

 

Прослухати повну версію розмови.

На фото: політолог Володимир Цибулько та політтехнолог Петро Охотін