У січні ще один корабель ВМС Британії прибуде до Чорного моря — Волкер

У січні ще один корабель ВМС Британії прибуде до Чорного моря —  Волкер

У січні ще один корабель ВМС Британії прибуде до Чорного моря. Про це в екслюзивному інтерв'ю Українському радіо заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

"Ми не хочемо, щоб Росія зображувала це як воєнний конфлікт між нею і США. Це не принесе користі ані Україні, ані Європі. Ми хочемо, щоб ми всі реагували спільно. В Європі ми обговорили питання нових санкцій і міжнародного моніторингу. На днях корабель британських ВМС завітав до Одеси, а в січні буде ще один візит. Такі кроки демонструють, що ми діємо, що ми не осторонь. Такі дії демонструють Росії, що ми проти того, що вона робить", — заявив Волкер.

Інтерв'ю: США чітко розуміють, що Росія не мала жодних законних підстав для нападу в Азовському морі — Волкер

Нагадаємо, 18 грудня розвідувальний корабель британського флоту HMS Echo увійшов через протоку Босфор у Чорне море. Як повідомив головний редактор видання BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці в Facebook, це перший військовий корабель НАТО, який здійснює візит до Чорного моря з прямим формулюванням мети: продемонструвати підтримку Британією принципу свободи навігації в регіоні.

25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізнішеукраїнських моряків звинуватили у порушенні кордонів Росії і арештували, а згодом відправили до московських СІЗО.

Україна неодноразово повідомляла про загострення ситуації в Азовському морі і про посилення Росією своєї присутності на Азовському морі, зокрема, через перевірку всіх кораблів у цій акваторії.

На фото: спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер