Митрополит УПЦ МП Драбинко оголосив про перехід до Єдиної помісної православної церкви

Митрополит УПЦ МП Драбинко оголосив про перехід до Єдиної помісної православної церкви

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ МП Олександр Драбинко провів літургію у Спасо-Преображенському храмі Києва, під час якої оголосив про перехід до помісної церкви України.

Про це повідомляє Громадське.

Як сказав кореспондент видання, присутні у храмі віряни зустріли його слова оплесками.

"Сьогодні я вперше під час літургії поминав Вселенського патріарха та Блаженнішого митрополита Київського Епіфанія. Та, на жаль, частина прихожан та священнослужителів не прийняли мого долучення до Єдиної помісної православної церкви, відтак покинули храм. Але я сподіваюся, що вони повернуться. Наші двері відкриті", — сказав Драбинко.

Нагадаємо, що Спасо-Преображенський храм відноситься до УПЦ Московського патріархату. Після створення в Україні Православної церкви на об’єднавчому соборі в Московському патріархаті заборонили Драбинку проводити службу в цьому храмі, адже він вирішив перейти до нової церкви. Однак парафіяльна рада 18 грудня постановила, що Драбинко має право служити у храмі та залишитися його настоятелем.

Як повідомлялося, 15 грудня на Об’єднавчому соборі архієреї церков обрали Митрополита Єпіфанія предстоятелем Єдиної Помісної Православної Української церкви. Томос про автокефалію чекає новообраного предстоятеля у Стамбулі. Його передадуть 6 січня.

Водночас, як повідомлялося, синод Української Православної церкви Московського патріархату заборонив брати участь священикам в об’єднавчому соборі.