Волкер: США в січні прийме рішення про надання $125 млн військової допомоги Україні

Волкер: США в січні прийме рішення про надання $125 млн військової допомоги Україні

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер на зустрічі зі спікером Верховної ради Андрієм Парубієм заявив, що конгрес США в січні 2019 року заслухає інформацію про виділення першої половини військової допомоги Україні у розмірі 125 млн доларів.

Про це повідомляє прес-служба Ради.

За словами Волкера, в січні наступного року в Конгресі США заслухають інформацію щодо виділення наступних 125 мільйонів доларів військової допомоги Україні — половини допомоги на наступний рік.

Волкер також додав, що США бажають підтримати Україну у посиленні протиповітряної оборони і захисту морського узбережжя в акваторіях Чорного і Азовського морів.

"Для США абсолютно зрозумілий і прозорий той факт, що атака на українські морські кораблі була повністю незаконна. На цей факт була відповідна реакція багатьох країн. Вчора в Брюсселі під час зустрічі з представництвом ЄС і НАТО було відзначено, що Росія здійснила військову агресію".

Тому, підкреслив Волкер, США підтримує прагнення України до зміцнення боєготовності збройних сил для відповіді на російську агресію, але, на його думку, "дуже важливо не продовжувати в часі дію воєнного стану і дотримуватися демократичних принципів".

Нагадаємо, 17 грудня генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає Росію вивести свої війська з території окупованого Криму та засуджує зростаючу російську військову присутність в Чорному і Азовському морях.

Міжнародна організація також закликала Росію "негайно звільнити українські кораблі так екіпажі", припинити утиски комерційних суден і обмеження міжнародного судноплавства в Чорному і Азовському морях.

Як повідомлялося, резолюцію підтримали 66 країн, 19 країн висловилися проти, а 40 — утрималися під час голосування.

Проти, зокрема, проголосували такі країни: Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Куба, КНДР, Іран, Лаос, М’янма, Нікарагуа, Росія, Сербія, Південний Судан, Судан, Сирія, Узбекистан, Венесуела, Зімбабве.