Зеленко: резолюція генасамблеї ООН засвідчила чітку позицію світу на підтримку України

Зеленко: резолюція генасамблеї ООН засвідчила чітку позицію світу на підтримку України

Cхвалення резолюції генасамблеї ООН засвідчило чітку позицію міжнародного співтовариства на підтримку територіальної цілісності України та засудження агресії Російської Федерації.

Про це в коментарі Українському радіо сказала речниця МЗС України Катерина Зеленко.

Прослухати

За її словами, резолюція щодо проблеми мілітаризації Криму, а також частини Чорного і Азовського морів буде використана в контексті зусиль України з деокупації території нашої держави, а також відновлення стабільності в регіоні Чорного та Азовського морів.

"Схвалення цього документа засвідчило чітку позицію міжнародного співтовариства на підтримку територіальної цілісності України та засудження агресії Російської Федерації", — сказала вона.

Нагадаємо, 17 грудня генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає Росію вивести свої війська з території окупованого Криму та засуджує зростаючу російську військову присутність в Чорному і Азовському морях.

Міжнародна організація також закликала Росію "негайно звільнити українські кораблі так екіпажі", припинити утиски комерційних суден і обмеження міжнародного судноплавства в Чорному і Азовському морях.

Як повідомлялося, резолюцію підтримали 66 країн, 19 країн висловилися проти, а 40 — утрималися під час голосування.

Проти, зокрема, проголосували такі країни: Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Куба, КНДР, Іран, Лаос, М’янма, Нікарагуа, Росія, Сербія, Південний Судан, Судан, Сирія, Узбекистан, Венесуела, Зімбабве.