Аброськін: затримано підозрюваного у замовленні вбивства громадського діяча Олешка

Аброськін: затримано підозрюваного у замовленні вбивства громадського діяча Олешка

Поліція затримала підозрюваного у замовленні вбивства громадського діяча Віталія Олешка при спробі перетину кордону в одному з міжнародних аеропортів.

Про це повідомив у Фейсбук перший  заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.


"Це 34-річний бізнесмен, уродженець міста Дніпра. Він є власником декількох приватних підприємств. За нашою інформацією, затриманий планував розширення бізнесу в Бердянську", — сказав Аброськін.

За його словами, при спробі перетину кордону в міжнародному аеропорту "Харків" працівниками кримінальної поліції був затриманий мешканець Дніпра. У поліції є обґрунтовані підстави вважати його одним із замовників вбивства громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешка.

Як повідомляється, найближчим часом йому буде оголошено підозру за умисне вбивство, за що передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року у Бердянську Запорізької області застрелили учасника АТО Віталія Олешка з позивним "Сармат". Товариш убитого Андрій Маджаров розповів, що у дворі готелю пострілом у спину із двоствольної гвинтівки невідомий вистрелив у Віталія Олешка і втік на автомобілі. За годину до того, як сталося убивство, Віталій Олешко був на апаратному засіданні місцевих посадовців. У Бердянську він був людиною із активною громадською позицією, організовував багато акцій протесту.

Віталію Олешку було 43 роки. Він був учасником Самооборони Бердянська, кавалером ордену "за мужність" 3-го ступеня і брав участь у боях за Іловайськ, пройшов російський полон.