Сьогодні пройде акція на підтримку полонених моряків та буде представлена стратегія їх захисту — Джапарова

Сьогодні пройде акція на підтримку полонених моряків та буде представлена стратегія їх захисту — Джапарова

Сьогодні буде представлена стратегія захисту українських військовополонених моряків в російських судах. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомила gерший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

“О 13:30 в прес-центрі “Укрінформ” відбудеться потужна конференція українського омбудсмена Людмили Денисової разом із шістьма адвокатами, які представлятимуть інтереси військовополонених моряків у російських судах разом із Миколою Полозовим і Емілем Курбедіновим, якого нещодавно протримали 5 днів в СІЗО в Сімферополі. Вони сьогодні будуть представляти стратегію захисту бо, як відомо, кожного моряка представлятиме окремий адвокат”, — повідомила Еміне Джаппарова.

Також сьогодні о 19:00 на Майдані Незалежності відбудеться громадська акція “Пам’ятай про тих, хто в полоні”.

"Вечірня громадська акція була ініційована широким колом громадськості і Міністерство інформаційної політики підтримало її. Ми будемо виробляти такі гумові стрічки. Буде їх більше 2 тисяч і на них будуть прізвища і імена військовополонених моряків. Ця акція в першу чергу про 24 українських моряків, але в тому числі і про інших політичних в’язнів і тих, хто сьогодні в підвалах. Приблизно 70 політичних в’язнів в Криму, 130 дітей, які виховуються без батьків", —зазначила вона. 

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".

Слухати повну версію.

На фото: Еміне Джапарова, джерело: Укрінформ