В ОРДЛО з'їжджаються "ЗМІ" Росії для зйомки сюжетів про "наступ ЗСУ" — розвідка

В ОРДЛО з'їжджаються "ЗМІ" Росії для зйомки сюжетів про "наступ ЗСУ" — розвідка

До окупованих Росією території Донецької та Луганської областей з'їжджаються пропагандистські російські ЗМІ для зйомки сюжетів про наступ Збройних сил Україна на маріупольському напрямку.

Про це повідомляє інофрмаційно-аналітичний центр Національної безпеки України.

Як повідомляється, командування окупантів під виглядом підготовки до проведення 20-25 грудня 2018 року масштабних командно-штабних навчань приховано посилює бойову потужність підрозділів російсько-терористичної гібридної армії.

"Місцевому населенню окупанти продовжують нав’язувати неправдиву інформацію щодо дій Об’єднаних сил. Це робиться навмисно, з метою виправдання значного збільшення площ територій, на яких приховано розгортаються підрозділи російських окупаційних військ", — йдеться у повідомленні.

Водночас, як повідомляє головне управління розвідки Міноборони України, у зазначені райони прибули знімальні групи російських пропагандистських "ЗМІ", якими вже підготовлені і розповсюджуються провокаційні та фейкові відеосюжети, в тому числі "про наступ Збройних сил України 14-15 грудня на маріупольському напрямку".

За даними розвідки, у такий спосіб противник намагається нав’язати мешканцям окупованих територій та Росії переконання про наміри України нібито "силовим шляхом вирішити конфлікт на Донбасі", посилити антиукраїнські настрої серед місцевого населення, запобігти зниженню військової дисципліни та втрати "бойового духу" серед російських військовослужбовців, які тривалий час перебувають на передових позиціях.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.