На січневій сесії ПАРЄ можуть ухвалити рішення через події в Азовському морі — Ар'єв

На січневій сесії ПАРЄ можуть ухвалити рішення через події в Азовському морі — Ар'єв

Парламентська асамблея Ради Європи на своїй січневій сесії має ухвалити резолюцію щодо агресії Росії проти України в Керченській протоці.

Про це у Facebook написав голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв.

"Термінові дебати в ПАРЄ у січні на тему "Відкрита агресія Росії проти України: зрив мирного процесу і загроза Європейській безпеці" з великою вірогідністю відбудуться", — писав він.

За словами Ар’єва, заявку на дебати з жорсткою оцінкою агресії підписали 59 делегатів з України, Франції, Німеччини, Великої Британії, Італії, Іспанії, Австрії, Нідерландів, Ірландії, Португалії, Польщі, Румунії, Грузії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви та інших країн.

Нагадаємо, 25 листопада кораблі Військово-Морських Сил ЗС України — два малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу" — здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря.

Як повідомили у ЗСУ, всупереч міжнародним угодам прикордонні кораблі Росії здійснили агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України — російський корабель здійснив таран українського рейдового буксиру. Російські сили відкрили вогонь, внаслідок цих дій шестеро українських військових зазнали поранень. Кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше українських моряків звинуватили у порушенні кордонів Росії і арештували, а згодом відправили до московських СІЗО.