Акуленко про те, як Україна виконує Угоду про Асоціацію з ЄС: динаміка зросла майже вдвічі

Акуленко про те, як Україна виконує Угоду про Асоціацію з ЄС:  динаміка зросла майже вдвічі

Виконавчий директор Українського центру європейської політики Любов Акуленко прокоментувала те,як Україна виконує Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" вона розповіла, що у 2018 році динаміка зросла майже вдвічі.

Ведучий:

Богдан Буткевич

"Я не можу назвати сферу, в якій ми не розробляємо актів. Є питання до результату, але те, що зараз всі активно рухаються, помітно, хоча, можливо, нам цієї динаміки не вистачає", — зазначила Любов Акуленко.

 Вона зауважила, що у 2018 році динаміка зросла майже вдвічі.

"Якщо ми подивимось на динаміку, то ми побачимо, то у 2018 році вона зросла майже вдвічі. Це означає, що ми її нарощуємо. В сукупності, ми бачимо досить сірі відсотки, але навіть якщо ми бачимо 24%, то це вже результати. Якщо ми бачимо 0%, це не означає, що нічого не робиться, просто ми не бачимо результатів. Звичайно, можна краще. Але якщо ми продовжимо таку динаміку, що кожного року ми будемо збільшувати динаміку вдвічі, я думаю, що ми досягнемо гарних результатів, але, враховуючи президентські та парламентські вибори, вони можуть вплинути на динаміку, проте покаже час", — прокоментувала Акуленко.

Читайте також — Качка: в інтеграції з ЄС Україна не гальмує, а набрала високу швидкість

Нагадаємо, політичну частину Угоди про асоціацію України з ЄС було підписано 21 березня 2014 року, економічну частину — 27 червня 2014 року.

Прослухати повну версію розмови.