ДБР: директора одного з держпідприємств Міноборони затримали на хабарі

ДБР: директора одного з держпідприємств Міноборони затримали на хабарі

Державне бюро розслідувань заявляє про затримання директора одного з державних підприємств Міністерства оборони після отримання хабарі у розмірі 2 тисячі доларів.

Про це повідомляє прес-служба ДБР у Фейсбук.


За даними бюро, затриманий вимагав передати йому 2000 доларів США за вплив на прийняття рішення щодо непризову на військову службу, а у випадку відмови він зазначив, що створить усі умови для притягнення особи до відповідальності за неявку до військового комісаріату, а також невідкладного призову його на військову службу.

У ДБР додають, що факт одержання неправомірної вигоди задокументовано, на даний час проводяться слідчі дії, готується повідомлення про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Нагадаємо, 27 листопада в Україні почало роботу Державне бюро розслідувань, були відкриті перші кримінальні провадження.

Читайте також — Тимчасова відсутність оперативників глобально не впливатиме на роботу ДБР — Лємєнов

Станом на 10 грудня слідчі Державного бюро розслідувань порушили вже понад 60 кримінальних справ.

Державне бюро розслідувань є центральним органом виконавчої влади, що здійснює правоохоронну діяльність. ДБР, серед іншого, розслідує злочини, вчинені службовими особами Національного антикорупційного бюро України, керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури або іншими прокурорами САП.