Зустріч у "нормандському форматі" щодо Керченської протоки відбудеться в січні — ЗМІ

Зустріч у "нормандському форматі" щодо Керченської протоки відбудеться в січні — ЗМІ

Нова зустріч в нормандському форматі на рівні радників відбудеться в січні 2019 року.

Про це повідомив 12 грудня офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає DW.

Як повідомляється, напередодні в Берліні пройшла аналогічна зустріч на рівні зовнішньополітичних радників ФРН, Франції, України та Росії. Про зміст переговорів "нормандської четвірки" нічого не відомо. За словами Зайберта, сторони домовилися зберігати конфіденційність консультацій. Одночасно представник уряду Німеччини підкреслив важливість діалогу для запобігання подальшої ескалації конфлікту.

Нагадаємо, 26 листопада у Берліні пройшла зустріч політичних директорів країн "нормандської четвірки", на якій сторони обговорили російську атаку в Керченській протоці. Крім того, дипломати підняли питання введення миротворчих сил ООН на територію окупованого Донбасу.

Як заявляв міністр закордонних справ України Павло Клікмін, політдиректори "нормандської четвірки" мали широкий спектр тем для обговорення.

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО, до них не можуть потрапити адвокати.