Україна пропонує ОРДЛО провести обмін заручниками 27 грудня — Геращенко

Україна пропонує ОРДЛО провести обмін заручниками 27 грудня — Геращенко

Україна запропонувала представникам окремих районів Донецької та Луганської областей провести обмін заручниками 27 грудня 2018 року.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

 

За її словами, 12 грудня під час процесу переведення ув'язнених з тюрем окупованого Луганська українська сторона запропонувала представникам ОРДЛО провести обмін заручниками.

"В рамках домовленостей, раніше досягнутих на гуманітарній підгрупі в Мінську, відбулося переміщення засуджених ще до початку війни 2014 року, не пов'язаних з конфліктом. На підконтрольну українській владі територію було переміщено 42 особи з окупованого Луганську. Вони хочуть і будуть відбувати свій термін покарання в українських тюрмах, — написала Геращенко.

Як повідомлялося, 4 грудня у Мінську під час сотого засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі російська сторона відмовилася від чергової ініціативи України провести звільнення заручників. Були передані конкретні списки в форматі 23/23 і 66/19 з пропозицією провести звільнення наших військових і цивільних з ОРДЛО до новорічних і різдвяних свят.